Runderpaardenvlees

De laatste weken is er nogal wat ophef over het feit dat labeltjes op vlees niet kloppen. Ongetwijfeld een topje van de ijsberg.

Het interessante zit hem, vind ik, in het feit dat vlees en producten waar het beoogde vlees al dan niet inzit worden teruggehaald. Opzich een goede keuze want op labeltjes moet nou eenmaal het juiste product vermeld worden.

Ik hoop alleen van ganser harte dat de voorraden niet vernietigd worden maar met een stukje schrijven aan de voedselbanken worden geleverd. In deze economisch slechte tijden hebben veel mensen het zwaar en deze mensen zullen dit vlees met smaak en plezier consumeren, de reden dat het geproduceerd is lijkt me.

Nu maar hopen dat de commerciele instellingen net zo denken!

One thought on “Runderpaardenvlees”

  1. Tja, ik hoop het ook. Het is namelijk gewoon consumptie geschikt voedsel. Maar alleen omdat etiket niet helemaal klopt of de verwachting van de eindgebruiker niet wordt waargemaakt, wordt het mogelijk vernietigd.
    Ik vraag mezelf wel eens af of mensen wel stil staan waar bepaalde E nummers voor staan. Denk aan rode kleurstof (luizen) en zo zijn er nog een aantal die mogelijk tot braak neigingen van de consument leiden. Terwijl die wel vermeld zijn maar niet gemakkelijk herkenbaar.
    Ooit heb ik gehakt uit verschillende winkels gehaald en daar kweekjes van gemaakt. Er staat ook niet op welke bacterie groepen er in zitten. Dus ook maar terug halen?

    Ik denk dat het onmogelijk is om alles op etiket te zetten en zodat eindgebruiker het snapt en oordeel kan maken. Want laten we duidelijk zijn, zelfs met de beste controles, intenties enz zal er gerommeld worden met verkoop van producten of het voedsel of andere goederen zijn. Men zoekt economisch de randen op. Maar zo lang de consument deugdelijke en gezonde producten krijgt, is er geen noodzaak voor vernietiging enz.

    Guldan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>