Directadmin Marina skin

[lang_en]Recently I bought the Marina skin for Directadmin (the management frontend for JR-Hosting), to give a more appealing interface to our users, with an easy to implement way to customize the branding a bit for our company. For two years the skin costs 15 dollars, which isn’t that much.

What do you get for it? You get a PDF file, an install script, and a .tar.gz version of the script itself. When you use the install script, you see a bunch of quickly written shell scripts or if you use the GUI, you only see the installation being done at some point.

Now the interesting part: It does not work. The framework around it installs succesfully, one of my users can see a couple of things like the file manager, but administration options are not there. I tried debugging this a bit by hand and found a few items in the shell scripts that can be improved (submitted one of the changes upstream already, which was committed, but not everywhere :-( ). So I decided to contact support, 2 year license, 2 year support (something didn’t match because the license details tell me that I only have 1 year support?!) and got an anwer after poking a bit. I showed the steps I took and finally a few days (!) later I was asked for a screenshot. I submitted the screenshot and then… silence.

For 15Dollars you cannot expect that much, but I do expect that one at least gets a bit of help when needed. This is bad for marketing. The knowledgebase is empty, support is slacking more then I do occasionally. My idea: Just keep the standard skin for DirectAdmin, this isn’t worth the 15 dollars (yet).

Hopefully things change a bit, the skin looks really cool, but without functionality at all, you do not want to pay for it . See the screenshot for what I can see when I have installed and assigned the skin to my testuser, which happends to be an administrator.

[/lang_en]

[lang_nl]Recentelijk heb ik de Marina skin voor DirectAdmin gekocht (de management voorkant voor JR-Hosting) om een betere en mooiere gebruikers interface te geven voor onze gebruikers welke makkelijker te rebranden is. De skin kost voor 2 jaar 15 dollar, wat een schappelijke prijs is.

Wat krijg je daarvoor? Een PDF bestand, een installatie bestand en een .tar.gz versie van de skin. Als je het installatie script gebruikt zie je een aantal snel geschreven shell scripts en als je de GUI gebruikt zie je alleen maar dat deze op een gegeven moment klaar is.

Nu komt het interessante gedeelte; het werkt niet. Het framework wat om de skin heenzit is prima geinstalleerd, en 1 van mijn gebruikers ziet een aantal dingen zoals de filemanager, maar de beheer opties zijn er niet. Ik heb dit geprobeerd te debuggen en heb een aantal fouten gevonden in wat scripts (1 van de wijzigingen heb ik al opgestuurd, maar is maar ten dele geimporteerd, zucht). Dus ik had besloten om de support afdeling te benaderen. 2 jaar licentie, 2 jaar ondersteuning (hier is al iets mis gegaan want er staat maar 1 jaar genoteerd!?), en ik kreeg uiteindelijk een antwoord na een paar keer vragen… Ik heb de stappen die ik genomen had laten zien, en een paar dagen later(!) kreeg ik het verzoek voor een screenshot.. Ik heb de screenshot verstuurd en toen…. stilte :-(.

Voor 15 dollar mag je niet veel verwachten maar ik verwacht toch wel iets van hulp als de dingen niet werken. Dit is gewoon slecht voor de marketing denk ik. De knowledgebase is leeg, support is nog trager dan dat ik zelf ben. Mijn advies? Houd gewoon lekker de standaard skin voor Directadmin. Marina is de 15 dollar tot heden nog niet waard.

Hopelijk veranderd dat nog enigzins want de skin ziet er heel gaaf uit, maar zonder functionaliteit wil je hier niet voor betalen . Zie het screnshot voor wat ik kan zien als ik het geinstalleerd heb en toegewezen aan mn testgebruiker, welke administrator rechten heeft.

[/lang_nl]

2 thoughts on “Directadmin Marina skin”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>